Pakuritee

Pakuri on Suomenkin metsissä pääosin koivuissa kasvava lahottajasieni. Pakuri on yksi voimakkaimmista antioksidanttilähteistä maailmassa. Käyttökohteita ovat mm. immuniteetin kohennus ja terveyden ylläpito. Venäjällä Pakurin avulla on tiettävästi parannettu syöpiäkin.

Suomessa pakuria käytettiin kahvin korvikkeena sikuriin sekoitettuna, pelkästään pakuria käyttämällä saatiin korviketeetä, ns. tikka-teetä.

Annostelen itse melko vahvat teet, usein pari teelusikallista per puolen litran kuppi (yksikin riittäisi). Keittelen reilun 15 minuuttia ja ennen suodattamista laitan sekaan jotain teenpuruja, tänään meni Earl Grey, joskus vihreää teetä, tai Matee, tai Rooibos. Itse pakuritee on miedon makuista, vaikka hyvin tummaa onkin, siksi tykkään maustaa sitä hieman jollain.

Lue lisää pakurikäävästä Wikipediasta: Pakurikääpä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s