Tutkimus: MS-tauti, geenit ja ympäristö

Törmäsin mielenkiintoiseen tutkimukseen MS-tautiin liittyen. Tutkimuksen mukaan MS-tauti puhkeaa geenien ja ympäristön yhteisvaikutuksesta: eri tekijät vaikuttavat neljään geeniin, jotka vaikuttavat siihen, miten tiettyjä sokerimolekyylirakenteita liitetään proteiineihin elimistössä (glykosylaatio). Glykosylaation heikkeneminen johtaa mm. immuunijärjestelmän T-solujen yliaktiivisuuteen, mikä on tyypillistä MS-taudissa.

Tutkijat huomasivat myös, että D-vitamiini ja N-asetyyliglukosamiini voivat palauttaa glykosylaation normaalin toiminnan. N-asetyyliglukosamiinista (GlcNAc) on myös aikaisempaa tutkimusta MS-tautiin liittyen.

The current research shows that both vitamin D3 and GlcNAc can reverse the effects of four human MS genetic factors and restore the normal addition of sugars to proteins.

D-vitamiinia syön jo päivittäin, ja heti eilen lähti tilaukseen iHerbiltä N-asetyyliglukosamiinia. Aion tuota kokeilla ainakin jonkin aikaa. Tuotekommenttien perusteella moni oli saanut aineesta apua myös vatsaongelmiinsa, mikä ei olisi yhtään haitaksi itsellänikään.

(Jos tilaat ensimmäistä kertaa iHerbistä, saat 5 dollarin alennuksen koodilla JUH072.)

Lähteet:

ScienceDaily: Link Between Environment and Genetics in Triggering Multiple Sclerosis: Discovery Points to Personalized Treatments
PubMed: Genetics and the environment converge to dysregulate N-glycosylation in multiple sclerosis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s