Omega-3

Omega-3- ja omega-6-rasvahapot ovat välttämättömiä terveydellemme. Nykyään ihmiset saavat usein liian vähän omega-3-rasvahappoja, mikä aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia. Hyviä omega-3-rasvahappojen lähteitä ovat mm. rasvainen kala, joka sisältää eikosapentaeenihappoa (EPA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA), ja pellavansiemenöljy, joka sisältää alfalinoleenihappoa (ALA). Ihmisen elimistö tuottaa alfalinoleenihaposta EPA- ja DHA-rasvahappoja: noin 3 % muuntuu EPA:ksi ja 0–9 % DHA:ksi.

Hyvä rasvahappotasapaino on tärkeää mm. sydämelle, verisuonille, ihon hyvinvoinnille, mielenterveydelle ja vastustuskyvylle. Itse otan päivittäin pari E-EPA+E-DHA-kalaöljykapselia sekä vajaan shottilasillisen (n. 30 ml) pellavansiemenöljyä. Käyttämäni Pellavainen-pellavansiemenöljy sisältää 59 % alfalinoleenihappoa.

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenöljy - paras omega-3-lähde tunnetuista kasviöljyistä

Skool!

Mainokset

2 Responses to Omega-3

  1. -j- sanoo:

    eikös sinun pitäisi ottaa omega-3 rasvasi finolasta puristetusta öljystä 😉

  2. MS-potilas sanoo:

    Ei kai sellaista direktiiviä ole vielä määrätty 😉

    Vakavasti ottaen, kyllä hampunsiemenöljy on terveellistä ja siinä on myös paljon omega-3-rasvahappoja, mutta pellavansiemenöljyn omega-3/omega-6-suhde on korkeampi, siinä on enemmän omega-3-rasvahappoja ja se on edullisempaa kuin hampunsiemenöljyt (erityisesti Finolasta puristettu öljy on kallista).

    Hampunsiemenöljyä voi käyttää ennemmin vaikka salaatinkastikkeeksi, ravinnoksi sellaisenaan, säästeliäästi silloin tällöin, mielellään kuumentamatta. Maku on hyvä ja pähkinäinen. Pellavansiemenöljyn makua ei kauheasti voi kehua, vaikka siihenkin tottuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s